Voorstelling nieuw bestuurslid BVG

datum: 8-3-2011

Hoi Allemaal!

Op de algemene ledenvergadering van 19 januari ben ik door jullie verkozen tot bestuurslid en omdat ik vanwege ziekte afwezig was wil ik me bij deze even voorstellen.

Ik ben Sandra van der Burgt, 24 jaar, dochter van Kees en Annie en zus van Suzan. Ik heb een vriend maar woon nog wel thuis. Ik heb CRPS type 1 in mijn linker been en linker arm. CRPS = Complex Regionaal Pijn Syndroom, vroeger ook wel bekend als Posttraumatische Dystrofie.

Momenteel ben ik me aan het omscholen in de vorm van een deeltijd opleiding voor doktersassistente gedurende 2 jaar, waarvan ik nu in het eerste jaar zit. Het is wel een zware opleiding met mijn CRPS en de hoeveelheid stof is heel erg veel maar ik vind het niet heel moeilijk dus ga ik met heel veel plezier naar miji diploma werken!

Mijn hobby’s zijn: fitnessen, wandelen, fietsen, gezellige dingen doen met vrienden, lekker uit eten gaan met vrienden en altsaxofoon spelen, wat momenteel even niet lukt door de CRPS.

Verder ben ik sinds december 2009 burgercommissielid voor het CDA Deurne, waar ik me met veel plezier inzet voor de commissie Samenleving, voorheen Sociale zaken en onderwijs omdat ik vanuit mijn eigen ervaring weet waar ik tegenaan loop, en op deze manier kan ik me inzetten voor de minder validen van Deurne! Bv de vorming van het WMO loket en de beleidsvorming hierbij. Ook hoop ik in 2014 met de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeenteraad te komen als raadslid!

Ook zit ik bij ons in de Koolhof bij de werkgroep jeugd (= een onderdeel van de wijkraad) die ‘de Coolkids’ heet, waarbij ik samen met nog 3 mensen 1X in de maand een activiteit probeer te organiseren voor iedere keer een andere leeftijd t/m 12 jaar.

De reden dat ik bij het CDA Deurne ben gegaan en nu ook bij de BVG in het bestuur wilde, is omdat ik ondanks mijn beperkingen toch heel graag iets voor een ander wil doen wat binnen mijn mogelijkheden ligt en waar ik ook voldoening uit kan halen. Daarom heb ik eerst een jaar meegelopen in het bestuur van BVG Peelland of ik het wel kon combineren en of het iets voor me was, dit vond ik erg leuk en vandaar dat ik nu als bestuurslid en voorzitter van de werkgroep WMO en inclusief beleid nog wat meer voor jullie wil gaan doen! Ook help ik Marian Bronstein mee met de activiteiten van de werkgroep jeugd.

Sandra van der Burgt