Veilig op weg met de scootmobiel 2013

Praktijkdag scootmobielcursus in tropische temperaturen

Na twee theoriedagen op 6 en 13 juni was het dus aan de cursisten om op 18 juni te laten zien wat ze allemaal geleerd hadden.
Via een speciaal circuit reden ze dwars door Deurne centrum.

Het was een rit van ongeveer 45 minuten, met daarin allerlei handelingen om meer voertuigbeheersing te krijgen en meer zicht te krijgen in diverse verkeerssituaties
De cursisten werden terzijde gestaan door ervaren coördinatoren. 

scootmobielcursus 2013 002    scootmobielcursus 2013 009

In het parcours waren speciale hindernissen opgenomen zoals ‘’ helling trekken ‘’, rotondes, manoeuvreren.
Maar ook het signaleren van verkeerssituaties en borden.
Het doel van deze cursus is dan ook vooral om de scootmobiel gebruiker de gelegenheid te bieden te testen hoe hij/zij zelf in het verkeer beweegt.

scootmobielcursus 2013 007    scootmobielcursus 2013 017

De cursus biedt de mogelijkheid om u onder deskundige begeleiding bewust te worden van de momenten of situaties waarbij uzelf risico loopt als verkeersdeelnemer.

Daarnaast is er ook nog altijd de mogelijkheid om apart één op één les te krijgen bij situaties die u in uw leefomgeving tegenkomt, en waar u moeite mee heeft.

Omdat het zo extreem heet was kregen de cursisten die ‘s middags nog de rit moesten maken, een flesje gekoeld water mee, zodat ze onderweg toch voldoende vocht tot zich konden nemen.

Tijdens de rit door het centrum was er ook een bezoek ingepland bij Beter Horen.
Hier konden de deelnemers gratis hun oren laten testen.
Slechthorendheid kan u verrassen in het verkeer. U wordt verrast door een andere weggebruiker die u niet heeft horen aankomen, terwijl die andere weggebruiker niet aan u kan zien dat u hem/haar niet heeft horen aankomen.

De 16 deelnemers kregen na afloop allemaal een oorkonde.

Meer foto’s van de cursus kunt u hier vinden.