Thuiszorgwinkel Deurne is dicht

Steeds meer ADL-hulpmiddelen (Algemene dagelijkse levensverrichtingen) worden niet meer vergoed vanuit de ziektekostenverzekering, WMO of AWBZ. Sinds enkele weken zijn deze hulpmiddelen nog verkrijgbaar in Helmond bij de thuiszorgwinkel. Neemt u de moeite om naar Helmond te gaan?

Hulpmiddelen zijn sinds enige tijd ook via webwinkels te verkrijgen. Maar wat ziet u als een hulpmiddel: een rollator, een loep, een overzichtelijke kalender? Zou u dit in een webwinkel kopen; of wilt u ‘eerst kijken, dan kopen’? Denkt u dat u uw hobby te allen tijde zou kunnen blijven uitoefenen of verwacht u dat u ‘achter de geraniums zit’? Denkt u dat het internet en social media zoals Facebook uw leven gaat bepalen?

Beschikbare mantelzorg en de inzet van de ‘hulp in huis’ worden steeds spaarzamer. Bij welke beperkingen zou u nog hulp kunnen inschakelen of zou een hulpmiddel ook volstaan? Denk aan: huishouden, uitoefening hobby, veiligheid in huis.
Kortom: hoe verwacht u zelfstandig oud te worden?

Stuur een email met uw verhaal of opmerking naar info@test.bvg-peelland.nl. Een samenvatting van de inzendingen zal in een van de volgende uitgaven bekend gemaakt worden.