SchuldHulpMaatjes in Deurne

Wat is dat een SchuldHulpMaatje?

Een SchuldHulpMaatje is een getrainde vrijwilliger, die preventief hulp geeft aan mensen die moeite hebben met hun financiële administratie. De hulpvragers zien door de bomen het bos niet meer en raken steeds dieper in de problemen.

Hoe raakt iemand dan zo in de problemen zou je zeggen? Een echtscheiding, een sterfgeval, het verlies van de baan, psychische problemen dit zijn zo maar een paar voorbeelden hoe iemand in de financiële problemen kan raken. Er zijn op dit moment een miljoen Nederlanders die niet meer aan hun maandelijkse verplichtingen voldoen of een financiële terugval weten op te vangen. Een SchuldHulpMaatje kan het verschil maken in iemands leven. Hij of zij zorgt ervoor dat iemand weer het licht ziet aan het einde van de tunnel. Want alleen komt degene er niet uit en het kan heel erg veel menselijk leed veroorzaken. Men schaamt zich voor de situatie, en dan is het een hele stap om toch hulp te vragen.

Een SchuldHulpMaatje komt ook niet binnenlopen met een beschuldigende vinger. Nee, hij of zij helpt om orde op zaken te stellen. Samen bekijken zij het inkomsten- en uitgavenpatroon en bekijken wat er veranderd moet worden. Het is trouwens een vooroordeel dat alleen mensen met een kleine knip in de financiële problemen raken. Er zijn genoeg voorbeelden van grootverdieners die eveneens in de problemen komen. Als je meer uitgeeft dan wat er binnenkomt, dan is op een gegeven moment de portemonnee ook leeg. De hulpvrager moet weer de baas over zijn knip worden en niet omgekeerd.

Een SchuldHulpMaatje en de aanvrager gaan samen aan tafel zitten en dan op zoek naar de oorzaak en de oplossing van het probleem De SchuldHulpMaatjes, twintig in totaal in Deurne hebben een driedaagse training doorlopen en zijn daarna ook al weer een paar keer bij elkaar geweest. Initiators in Deurne zijn de parochie Heilige Willibrord en de Protestantse Gemeente Deurne.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Stichting GripOpSchuld Deurne i.o.
info@gripopschulddeurne.nl
tel: 0493-352520 ( ma/di/wo/vr)

of klik hier om naar de website van Stichting GripOpSchuld Deurne te gaan.