Participatiecafé Deurne

Op donderdagmiddag 21 juni vond de eerste bijeenkomst plaats van het participatiecafé Deurne.
Het participatiecafé Deurne is het resultaat van het afstudeeronderzoek van twee studentes, Kim Wouda en Ilja van Gerwe. Beide dames zijn student Maatschappelijk Werk en dienstverlening aan de Avans Hogeschool te Den Bosch.

Voor dit onderzoek benaderden ze 36 personen die op de een of andere manier een relatie hebben met de WMO.
Van die 36 personen kregen er 23 personen een diepte interview dat opgenomen werd en daarna uitgewerkt werd in verbatum.
Dat wil zeggen dat alles wat er gezegd werd woordelijk op papier kwam te staan, dus ook alle uhh’s.

Wethouder Jasper Ragetlie opende het Participatiecafé, waarbij hij sprak over de opdracht die beide dames van de gemeente hadden gekregen.
Bevorder de samenwerking tussen instanties rondom de WMO. Bij de beoordeling van de interviews kwam vooral naar voren dat de deelnemende instanties vooral behoefte hadden aan een fysieke bijeenkomst om elkaar te leren kennen.

De deelnemers stelden zich allemaal voor en zaten verdeeld in groepen bij elkaar om te brainstormen over nieuwe thema’s voor een volgende bijeenkomst
Men is over het algemeen tevreden met de contacten die er zijn, maar willen op de hoogte blijven van elkanders ontwikkelingen.
Hierbij wel rekening houdende met de mening van de eigen achterban.

Er komt dus in ieder geval een vervolg op het Participatiecafé, dus dan hebben beide dames niet voor niets zoveel werk in hun opdracht gestoken.

participatiecafe