Oproep ervaringen keukentafelgesprek voor huishoudelijke hulp

Inmiddels hebben heel veel inwoners van de gemeente Deurne hun “keukentafelgesprek” gehad.
Bij een paar is een afgevaardigde van BVG Peelland aanwezig geweest, maar ook via andere kanalen komen er reacties binnen.
In het begin positief maar inmiddels bereiken ook andere verhalen ons die niet zo positief zijn.

Wat zijn uw ervaringen?
Ook flink gekort in de uren voor de huishoudelijke hulp terwijl de eigen bijdrage hetzelfde blijft omdat die inkomensafhankelijk is?

Een van onze leden kreeg de volgende reactie toen hij het nieuwe aantal uren huishoudelijke hulp vernam: Hier zult u het mee moeten doen ( lijkt wel een uitspraak van de rijdende rechter)
Werd er bij u ook verteld dat men bij dezelfde soort huizen hetzelfde aantal uren hulp krijgt. ( de beperking was niet belangrijk, men kijkt puur naar het type huis).
Hoezo dan nog op huisbezoek voor een “keukentafelgesprek”, dat hoeft dan toch niet meer. ( men wilde ook geen ruzie met de buren hierover)
Er was toch sprake van maatwerk?
Ieder geval zou apart bekeken worden!
Een beperking of ziekte kun je toch niet met elkaar vergelijken, omdat de ene persoon er nou eenmaal anders op reageert/mee omgaat dan de andere.

Zelfs de poetslijst staat al vast: de kamer, de keuken, de badkamer, de wc, één slaapkamer en de ramen worden alleen aan de binnenkant gezeemd.
Er werd zelfs gezegd dat de keukenkastjes aan de binnenkant niet meer uitgedaan mochten worden en de ramen aan de buitenkant mogen dus niet meer gezeemd worden.
Nou leuk dan, in ieder keukenkastje wordt het wel eens vuil, en dat mag dan niet meer uitgedaan worden.
Heb je bezoek schijnt de zon op je ramen. Je schaamt je dood omdat ze erg vuil zijn. Dan durf je niemand meer op visite te vragen.
Wie komt er dan de rest doen wat blijkbaar niet meer gedaan mag worden?
Ook al wonen de kinderen niet meer thuis of helemaal niet in de buurt, dan wordt er dus wel van hun verwacht dat ze dat dan komen doen?
Mantelzorg is toch niet verplicht!
Vrijwillig verplicht!

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden.
Laat ons weten waar u tegen aan loopt.
Onze slogan is niet voor niets samen staan we sterk!

Mail uw bevindingen naar Email:penningmeester[@]bvg-peelland.nl zodat we alle reacties bundelen en hiermee in gesprek gaan met wethouder Schlösser.