Open dag zorgboerderij de Peelwerker

024 250Op zondag 12 april was het eindelijk zover. Op verzoek van ons lid Nicole Grijpma kwamen we een kijkje nemen bij zorgboerderij de Peelwerker. Daar werkt Nicole al jaren als hulpboer en op de 12e april was het Open Dag. Nicole zou ons helemaal rondleiden. Nou, wat wil je dan nog meer. Dus op pad met de auto, op de TomTom de Kokmeeuwenweg in Asten-Heusden ingetoetst. Gelukkig dat er een TomTom bestaat want zonder die TomTom was de Peelwerker onvindbaar. Dat komt natuurlijk omdat normaal gesproken wij daar anders nooit komen. Je weet dan daar de weg niet.

Bij zorgboerderij de Peelwerker aangekomen stond Nicole al klaar met een groep en daar konden wij bij aansluiten. Eerst de stal in waar de pasgeboren kalfjes lagen.

 

006 250   005 250

Zoals je hierboven kunt lezen is Nicole de verzorgster van het kalfje Mandy. Eigenlijk waren we dus een beetje op ‘kraamvisite”. Na de kalfjes gingen we naar de koeienstal, ook hier wist Nicole alles vanaf. De dames stonden nog allemaal op stal. We waren nog net te vroeg voor de weidegang. Dan gaan de dames weer naar buiten en dansen en springen erop los.

Nadat we de stallen allemaal hadden gezien kregen we een rondleiding over het erf en in de loods. Dat was ook interessant. Bij de Peelwerker daar worden niet alleen de koeien verzorgd. Nee, ze slopen hier ook huishoudelijke apparaten en al de materialen worden gerecycled. Nicole vindt het slopen tof, daar kan ik alles in kwijt zegt ze.

Daarna mochten we een kijkje nemen in de gezamenlijke ruimte. Hier werden cadeaupakketjes gemaakt. Daarbij moet je denken aan zelf geweven mandjes of beplakte kistjes met daarin zelfgemaakte producten zoals jam, appelmoes of andere streekproducten. De potjes worden versierd met zelfgemaakte dekseldoekjes. In deze ruimte stond een tv en wordt ook gebruikt om gezellig samen dingen te doen zoals gezelschapsspelletjes, koken, bakken of muziek maken.

Al met al hebben we nu wel een indruk wat Nicole allemaal op een dag doet. Dat is wel interessant om te weten en als ze iets vertelt over haar werk, dan weten we nu precies waar ze het over heeft.

Gelukkig was de terugweg geen probleem meer.

Dank aan hulpboer Nicole voor de prima rondleiding!

Meer foto’s van de open dag kunt u hier terugvinden.