Lezing over schizofrenie op dinsdag 24 september 2013

Henk Driessen vertelde zijn levensverhaal met de nadruk op schizofrenie. Henk is in zijn jeugd veel gepest en hij kreeg problemen met de onderwijzers op de lagere school.

Wat echter de aanleiding voor zijn schizofrenie was is dat hij verliefd werd op een vrouw die hem niet goed deed. Henk noemt verliefdheid een kortdurende krankzinnigheid met langdurige rampzalige gevolgen.

De oorzaak van zijn schizofrenie noemt hij het gebrek aan basisveiligheid en het chronische gebrek aan zelfvertrouwen. Henk spreekt voor volle zalen maar hij ziet zichzelf als een weerloze ziel.

Na zijn terugkeer in de maatschappij had hij veel steun aan zijn vrienden en met name heel veel aan zijn moeder.

Henk zegt dat hij geen schim meer is van de man die hij ooit was sinds zijn moeder overleden is.

Henk ziet zichzelf als de clown waarover Ben Cramer zingt in het lied Hij was maar een Clown. Onder die lach zit een droevig gezicht is iets wat Henk heel erg typeert.

Henk vertelt over de gezelligheidsclub Samen een Leuke Tijd van de BVG Peelland. Slecht 1 persoon meldt zich aan om deel te nemen aan die gezelligheidsclub.

Henk heeft als droom om nog eens op Huize Padua te gaan werken met psychiatrische patiënten om ze te leren te schrijven aan een dagboek.

Het was een enthousiast klein publiek.

Henk was tevreden.