Knelpunten Zeilbergsestraat 2015

Bij het schrijven van dit artikel is de bouwvakvakantie inmiddels afgelopen en zijn de werkzaamheden gestart aan de Molenstraat vanaf de rotonde tot aan de Veldstraat.

149 400

Vanaf de Veldstraat tot aan de Peellandsingel zijn aan de Zeilbergsestraat alleen de bomen afgezaagd. De stronken moeten er nog uit, we zijn benieuwd hoe dat gaat verlopen. Het wegdek komt in een latere fase aan de beurt.

Al in 2012 maakten wij in de Vuist melding door middel van een artikel met bijgevoegde foto’s van enkele knelpunten aangekaart door onze denktank.
Aan de hand van die knelpunten bekijken we of het nog knelpunten zijn gebleven.

160 400   161 400

Situatie 1 oversteekplaats fietsers via Amer naar Peellandsingel en situatie 2 met auto uit Dintel en dan links of rechts afslaan zijn beide opgelost.
Bij beide situaties was er sprake van ernstige hinder door de bomen die daar stonden, maar die zijn inmiddels allemaal afgezaagd.

Situatie 3 was als je van de Kulert richting Zeilberg wilde afdraaien.
Dit is heel erg goed opgelost door het fietspad voor de verhoogde afrit te laten doorlopen en de verhoogde afrit op dezelfde plaats te laten liggen.
Maar het scheelt ook heel erg veel dat de nieuwe bewoners van Zeilbergsestraat 100a de hele voortuin opnieuw aangeplant hebben.
Op de hoek Zeilbergsestraat-Kulert zijn de bomen en hoge coniferen in de voortuin er dus uitgehaald en er is geen nieuwe hoge aanplant voor teruggekomen.
Vanaf de Kulert heb je nu vrij zicht op het verkeer dat vanaf de Zeilberg richting Deurne rijdt.

067 400

Verder is het een heel groot pluspunt dat op sommige plaatsen het trottoir zowat verdubbeld is.
Nu kun je er tenminste gewoon met een wandelwagen, buggy of rolstoel lopen zonder capriolen uit te moeten halen om op het trottoir te blijven.

Ook is er nu aan weerszijden van het wandelpad langs Zeilbergsestraat 91 een waterbedding gemaakt.
Tijdens hevige regenbuien stroomde er heel veel water op het zandpad naast Zeilbergsestraat 91 en liep de loods daarachter helemaal onder water.
Dit omdat de Kulert hoger ligt dan de Zeilbergsestraat.
Dit stroomt nu dus in die beide waterbedden.

Er is over heel veel dingen heel erg goed nagedacht. Gelukkig!
Al met al zijn we heel erg tevreden en wachten geduldig af op de rest, waarbij we vooral benieuwd zijn naar de situatie bij het zwembad.
Hiervoor komen we natuurlijk terug in de volgende Vuist