Hondenstront! Hoe vervelend???

Blinde hondeneigenaren hebben er ook last van… 

Is het normaal dat als ik als blinde mijn honden uitlaat en een van mijn honden plast op een stukje gemeente grond in een berm tussen de struiken dat mensen dan naar buiten rennen en tegen me beginnen te schreeuwen dat mijn hond niet mag schijten, terwijl ze zelf hun voordeur openzetten en hun honden zichzelf moeten uitlaten?

Is het normaal dat ik als blinde mijn honden op een uitlaatveld uitlaat en dat ik dan word aangesproken dat mijn honden hun behoefte doen en dat ik dat hoor op te ruimen, terwijl hun eigen hond naast het uitlaatveld op de stoep schijt en dan gewoon door lopen zonder het op te ruimen?

Is het normaal dat ik als blinde mijn honden op een uitlaatveld laat plassen en poepen en dan mijn wandeling vervolg en door straten loop dat mensen dan naar buiten komen rennen om te zeggen dat ik wel de hondenstront moet opruimen, terwijl ze helemaal op dat moment niet plassen of poepen?

Als ik als blinde mijn honden ergens laat plassen en poepen en er staat een paar meter van mij nog iemand die zijn hond laat poepen, zal ik altijd degene zijn die er op wordt aangesproken, terwijl mijn Lana haar beugel draagt als ze aan het werk is en ik gewoon mijn stok bij heb. Als Lana niet aan het werk is heb ik altijd mijn taststok bij. Je zou toch denken dat anderen dan zouden kunnen zien dat ik blind ben.

Ik vraag me af waarom ze altijd mij aanspreken op hondenpoep. Zouden ze denken dat ik achterlijk ben en mij daarom wel durven aanspreken. Of zie ik er niet groot en sterk genoeg uit, waardoor ze het wel durven te zeggen? Ik denk eerder dat deze mensen kortzichtig zijn en niet zelf kunnen nadenken. Nou, dan ben ik toch liever blind als kortzichtig…

Op momenten dat ik het kan zien zal ik altijd de poep van mijn honden opruimen. Ik zou het niet hoeven doen, want ik heb als blinde geen opruimplicht, maar ik vind het wel zo fatsoenlijk om op momenten dat ik het nog wel kan zien dat ik het dan net als iedereen hoor op te ruimen, al komen de momenten dat ik het kan zien steeds minder voor en zal het ook steeds minder worden en uiteindelijk zal ik het helemaal niet meer opruimen omdat ik dan niks meer kan zien.


Neem ook eens een kijkje op de website van Lana en haar baasje.