Eerste grote Ontmoetingsdag van KBO Kring Deurne

Reserveer woensdag 14 september in je agenda voor een bezoek aan de Ontmoetingsdag voor alle mensen in Deurne van 55 jaar en ouder. De KBO Kring Deurne verrast je in het Cultuurcentrum met een programma dat niet eerder in zo’n grootse en gevarieerde opzet is vertoond. Het programma kunt u verderop in dit artikel lezen, of hier in de agenda.

Het idee ontstond al ruim een jaar geleden, maar zoals het gaat met ideeën: ze moeten rijpen en er moet een organisatie zijn die ermee aan de slag wenst te gaan. Toen vorig jaar de Kring Deurne van de KBO officieel van start ging, kwam er ook een werkplan op tafel. Er zouden activiteiten moeten komen die gedragen werden door alle negen afdelingen en bovendien gericht waren op alle senioren, ongeacht of ze nu onder die K van KBO vielen of niet. Het duurde even, maar begin dit jaar groeide het enthousiasme om een Ontmoetingsdag te organiseren. Een dag met een mix van de drie poten van de Kring: gezelligheid en ontspanning, zorg voor de senioren en voorlichting. Georganiseerd en gedragen door een team met vertegenwoordigers uit 7 van de 9 afdelingen.

Na het openingswoord van burgemeester Hilko Mak om 10 uur wagen acht organisaties zich aan een pitch. Een pitch is een korte presentatie waarbij de belangrijkste en vooral ook actuele activiteiten van de organisatie in de vorm van een vraag- en antwoordspel aan bod komen. Het kenmerk van een pitch is snelheid gekoppeld aan duidelijkheid. Oud-burgemeester Gerard Daandels is daar als spelleider zeer bedreven in en zorgt tegelijk voor de nodige humor, zodat het publiek zich geen moment hoeft te vervelen

Verspreid over het gebouw zijn er 28 stands waar informatie wordt verstrekt door zeer gevarieerde bedrijven en organisaties. Als je de lijst bekijkt, wordt duidelijk dat eigenlijk op elk belangrijk gebied iets valt te beleven, van letterlijk dodelijk serieuze zaken tot de mogelijkheid om een spelletje bridge te spelen of je in te spannen op de Difiets van de Stichting Leef. De HEMA heeft geen stand, maar toonde zoveel waardering voor het organiseren van de Ontmoetingsdag, dat vanaf 11.15 uur twee dames van het bedrijf aan de bezoekers een gratis warme snack komen aanbieden. Daarna zijn tegen een aantrekkelijk bedrag een kop soep en/of een broodje te verkrijgen.

Er is nog weinig gezegd over de Sing-in van Carolien van de Hulst in de Harmoniezaal. Daarom nu. Laat je stem eens horen bij samen Werelds Zingen! Zonder enige zangervaring zing je in korte tijd samen een lied. Carolien staat met haar enthousiasme en ervaring garant voor succes en zorgt voor de juiste sfeer om met elkaar te zingen. Over muziek gesproken: na het overlijden van de grote Toots Thielemans op 22 augustus mag natuurlijk op de Ontmoetingsdag onze eigen mondharmonicavirtuoos Jan van Geffen niet ontbreken. Ook hij zorgt voor nummers waarbij het publiek enthousiast mee kan zingen.

De pauze wordt opgevrolijkt door de ouderwetse klanken van het draaiorgel van Rinus Pecht en door het spectaculaire smeedwerk van Dirk Verberne. De dag eindigt met een optreden van het Vrije Tijds  Orkest onder leiding en met entertainment van Theo Lokin. Ook hier weer succes verzekerd

Rest nog te vermelden dat voor bezoekers uit Helenaveen, Neerkant, Liessel en Vlierden vier keer een bus heen en weer rijdt tegen de geringe vergoeding van 2 euro. Zo is aan iedereen gedacht en is tijdens de Ontmoetingsdag voor iedereen iets interessants en ontspannends te beleven. En dat zonder toegangsprijs!

Programma Ontmoetingsdag 2016 op 14 september

10.00   Opening door burgemeester Hilko Mak

In de filmzaal pitches van:

10.15 – 10.35 Bergopwaarts: is er een tekort aan seniorenwoningen

10.45 – 11.05 Belangenvereniging Gehandicapten: hoe (on)toegankelijk is Deurne

11.15 – 11.35 GGD: zorg voor en bezorgdheid over de gezondheid

11.45 – 12.05 Gemeente Deurne: wie lost mijn zorgproblemen op

13.00 – 13.20 Stichting Leef: hoe houden we ons lichaam in conditie

13.30 – 13.50 SeniorWeb: hoe houden we ons staande op de digitale snelweg

14.00 – 14.20 Notariaat Deurne: voetangels en klemmen van het levenstestament

14.30 – 14.50 Uitvaart Van Kessel: veranderende gebruiken bij de laatste gang

N.B.: Deze organisaties hebben ook een informatiestand in  het gebouw.

Andere standhouders zijn:

Bibliotheek Helmond / De Peel

Bridgen

Cultuurcentrum Martien van Doorne

EHBO Neerkant

Heemkundekring HN. Ouwerling

KBO Kring Deurne

LEV-groep

Museum De Wieger

Museum Techniek met ’n Ziel

Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie

De Ossenbeemd

Rabobank

Veilig Verkeer Nederland

Wonen met Gemak

De Zorgboog

13.00 uur        Podium grote zaal: Productpresentaties en Proeverijen

Beijers Groente en Fruit

De Brouwer

Mind on Wine / Wijnhuis

St Janshoeve

‘t Streeckhuys

Activiteiten:

11.00 – 11.45 Harmoniezaal: Sing-in met Carolien van der Hulst en Jan van Geffen

12.00 – 13.00 Draaiorgelmuziek van Rinus Pecht

12.00 – 13.00 Kunstsmeedwerk van Dirk Verberne

14.00 – 14.45 Harmoniezaal: Sing-in met Carolien van der Hulst en Jan van Geffen

15.15 – 16.00 Harmoniezaal: concert door het Vrije Tijds Orkest

16.00               Afsluiting

N.B. Van 08.45 tot 16.45 uur verzorgt een busdienst het vervoer van bezoekers uit Neerkant, Helenaveen, Liessel en Vlierden.