DVD Scootmobiel-te-water-actie

logo Veilig Verkeer Nederland     Logo BVG Kleur Zwart

DVD SCOOTMOBIEL-TE-WATER-ACTIE

Naar aanleiding van een ongeval waarbij een scootmobieler tijdens het vissen te water geraakt en door omstanders gelukkig gered kon worden, hebben wij gemeend iets met dit onderwerp te moeten doen.
De dvd Scootmobiel te water is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband tussen VVN afd. Deurne en BVG Peelland

Doel van deze dvd: 

  1. Hulpverleners, de omstanders oftewel de kijkers zich ervan bewust te laten worden welke mogelijkheden er zijn om een scootmobieler / rolstoeler die te water raakt te redden
  2. de scootmobieler of de rolstoeler zich bewust te laten worden welke mogelijkheden er nog zijn als hij/zij te water geraakt

Getuigen en omstanders laten zien wat er mogelijk is om een slachtoffer in een scootmobiel, zonder zichzelf in gevaar te brengen, zo veilig mogelijk uit het water te halen.

Programma

We hebben 2 scenario’s uitgewerkt:
Fragment 1. Scootmobieler raakt te water en raakt onderkoeld. Hij ligt op zijn rug in het water en 2 mensen zien dit ongeluk gebeuren. Wat kunnen zij doen om te voorkomen dat het slachtoffer verdrinkt en het ongeluk niet overleeft.

Scootmobiel-te-water

Fragment 2. Een jongeman in een rolstoel krijgt een hartinfarct en raakt met zijn rolstoel in het water. Hij ligt met zijn gezicht in het water en dreigt te verdrinken.
Wat kunnen omstanders doen om deze jongeman te helpen.

Vervolgens is er een Power Point Presentatie met instructie.
Dan zijn er droge en natte reddingen te zien.

Deze dvd is te koop voor 15 euro.

Voor meer informatie over deze dvd of u wilt deze dvd bestellen kunt u contact opnemen met:

Marian Bronstein

Tel. 0493-310061
email-info-wit