Dure 0900 nummers

Dure 0900 nummers.

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat bedrijven voor de consument alleen bereikbaar zijn via een 0900-telefoonnummer. Deze nummers kunnen erg duur zijn, 70 cent per minuut is tegenwoordig niets bijzonders meer. En hoe duurder het bellen van zo’n nummer is, hoe langer het duurt voor u de juiste persoon aan de lijn heeft. Vaak krijg je, voor je het keuzemenu eerst ook nog eens een reclameverhaaltje van het bedrijf te horen.

Kosten

Zo hang je tijden aan de telefoon, gedwongen om eerst te luisteren naar de reclame van het bedrijf, daarna komt er een traag keuzemenu, en daarna zijn alle medewerkers in gesprek. Voor je er erg in hebt zijn er tien minuten voorbij, voor eigen rekening, voor 70 cent per minuut of meer.

Klantonvriendelijke gedrag

Het wordt hoog tijd om eens tegengas te geven met betrekking tot dit uiterst klantonvriendelijke gedrag. Want als wij als samenleving, accepteren dat een bedrijf dat een fout maakt waardoor de klant genoodzaakt is te bellen, dik verdient aan die klacht via een 0900 nummer dan moeten wij niet verbaasd zijn als wij steeds minder service krijgen, want wij onderwijzen dat wij dit toestaan.

Er is een alternatief voor deze dure 0900-nummers gevonden

Namelijk het originele telefoonnummer van het bedrijf. Je belt gewoon het alternatief nummer dat geplaatst is achter het dure 0900 nummer en je hebt meteen contact met het bedrijf of de instelling. Ieder 0900-nummer is gekoppeld aan een gewoon vast nummer. Als je dat vaste nummer belt dan kom je bij het zelfde callcenter terecht. Punt is dat je wel moet weten naar welk nummer een 0900-nummer dan verwijst.

Download via onderstaande link de lijst met telefoonnummers van bekende bedrijven en instellingen.
Bron: http://vraagalex.nl/category/alternatief-voor-0900-nummers/