Bezoek aan Museum De Wieger op 13-01-2013.

Op 13 januari 2013 ging “Samen een Leuke Tijd, de groep van mensen met een psychische beperking binnen de BVG Peelland, een bezoek brengen aan Museum De Wieger.

We waren met 5 personen; we gingen eerst de expositie van kunstschilder Theo Beerendonk bekijken. Hij schilderde o.a. naaktportretten maar ook mooie portretten van zijn zoon Puck. Hij schilderde Puck op zesjarige leeftijd en op oudere leeftijd. Uit het laatste portret bleek duidelijk hoe Puck gelouterd was door het leven.

Wat zijn naaktportretten betrof, hij schilderde in mooie kleuren en het vrouw-zijn van de vrouw kwam er heel duidelijk uit.

Later bekeken we een expositie van cartoonist Ton Smits. Hij maakte o.a. spotprenten over de psychoanalyse binnen de psychiatrie. Verder maakte hij prachtige spotprenten over de toestand van de wereld in een ver verleden en over politieke figuren zoals Stalin en Joseph Luns.

Ton Smits was een internationaal bekend cartoonist van Nederlandse bodem. Hij publiceerde spotprenten in tal van internationaal gerenommeerde kranten en tijdschriften. Ik had nog nooit van hem gehoord maar zijn naam zal mij bijblijven.

Verder zagen we nog prachtige portretten geschilderd door dr. Hendrik Wiegersma zelf maar die hingen er al langer. Verder was er gebrandschilderd glas ontworpen door zijn zoon Pieter. Zeker de moeite waard! Ook stonden er 2 gebeeldhouwde hoofden van dr. Hendrik Wiegersma en zijn vrouw. Ik vond het gebeeldhouwde hoofd van Wiegersma zelf zeer treffend.

De entree was gratis voor de inwoners van gemeente Deurne. Als men een identiteitsbewijs meeneemt is de entree altijd gratis bij Museum De Wieger op zondag voor inwoners van Gemeente Deurne. Gaat u dus beslist eens kijken.

We sloten de middag af met thee. Volgend jaar willen we weer een bezoek brengen aan Museum De Wieger bij een andere expositie. Wij hebben genoten!

Henk Driessen

De foto reportage van het bezoek kunt u hier bekijken.