Bewoners Paulus Potterstraat trekken aan de bel

datum: 14-9-2011

Bewoners Paulus Potterstraat trekken aan de bel

Bewoners Paulus Potterstraat trekken aan de belTrekken aan de bel, nou zeg maar gerust, ze luiden de noodklok!!!
 
Wat is het geval?
 
Verschillende bezoekers van speeltuin de Speuldries parkeren hun auto in de doodlopende Paul Rubensstraat. De Paul Rubenstraat staat haaks op de Rembrandt van Rijnstraat en begint een beetje verder dan het hek waar de ingang van de Speuldries is. Dit doen ze echter op een dusdanige manier dat de bewoners van de Paulus Potterstraat, helemaal geen gebruik kunnen maken van het voetpad om via de Paul Rubensstraat naar het dorp te gaan. De bewoners van de Paulus Potterstraat zijn allemaal op leeftijd, merendeel maakt gebruik van een rollator of scootmobiel. Als men dan echter de situaties tegenkomt die op de beide foto’s te zien zijn, dan denk je toch wel, dit kan zo toch niet.

Toch kan het zo.

De politie, de voormalige buurtbrigadier iedereen is komen kijken en vind dat het opgelost moet worden. Helaas blijft het bij woorden maar daar bereik je niet echt iets mee. De medewerkers van speeltuin de Speuldries zochten ook al mee naar een oplossing want de verstandhouding tussen de bewoners en de speeltuin is heel erg goed. Op onderstaande foto’s is meteen duidelijk te zien waarom de bewoners van de Paulus Potterstraat constant naar het gemeentehuis zijn gaan klagen over de situatie.

verkeerd geparkeerde auto's Paulus Potterstraat verkeerd geparkeerde auto's Paulus Potterstraat

Nadat Theo van Lieshout namens de bewoners van de Paulus Potterstraat zijn beklag over bovenstaande situatie deed bij BVG Peelland, werd er door ons meteen actie ondernomen. Dit kon gewoon niet, hier moest iets aan gedaan worden. Samen met VVN afd Deurne werd de klacht nogmaals bij de gemeente neergelegd en dit resulteerde in onderstaande oplossing, tot grote tevredenheid van de bewoners van de Paulus Potterstraat. Die kunnen weer met hun scootmobiel, rollator of gewoon te voet gewoon over het voetpad naar de St. Jozef toe.

nieuwe situatie Paulus Potterstraat nieuwe situatie Paulus Potterstraat

NP is op het wegdek geschilderd zodat er daar te allen tijde een ambulance kan staan, omdat het er altijd ontzettend druk is met parkeren.
 
Inmiddels blijkt 15 dagen nadat de paaltjes zijn geplaatst en NP op het wegdek is geschilderd dat de bewoners gewoon weer gebruik kunnen maken van het voetpad en er geen auto’s meer op de weg geparkeerd worden waar het niet mag. Dus de juiste oplossing is hier aangedragen!!!
 
Zijn er in de gemeente Deurne nog meer knelpunten waarvan u vindt dat er aan die situatie iets gedaan moet worden? Laat dit dan even weten bij het knelpuntenmeldpunt van BVG Peelland, dan kunnen we er samen iets aan doen.
 
Knelpuntenmeldpunt BVG Peelland:
 
Roger Derkx,
Voorzitter werkgroep Denktank

Email Roger

Foto’s: Theo van Lieshout